tisdag, april 22, 2008

Våren är här och trädgårds säsongen har börjat

Jaha då har det gått ett par veckor sen sist och våren har äntligen kommit för att stanna. Krokusarna har redan blommat över, här fick det göra det under den senaste tidens snö. Nu blommar Scillan och snart brister Vårkragarna ut i gul blom. Har fixat ett litet lök land och satt en påse gul och en påse röd lök, sått lite kant blommor och sått lite basilika och annat gott i kruka inne. Maskrosorna har naturligtvis redan börjat att visa sina fula bladrosetter.

Fick se den här donnan ståendes på en balkong hemma i Tierp, med tanke på sjuksköterskemössan, så tror jag att det kan vara ett inlägg i sjuksköterske debatten/strejken. Personligen, och nu gör jag mig ovän med flera hundra tusen här i landet (som om jag bryr mig) anser jag att en krävd ingångslön på över 21000 :- är att gnälla.

Jag har varit på min arbetsplats i över 20 år och fick först efter detta årsskifte en lön på över 20000 :-, men vad skulle hända om jag strejkade och fick med mig mina arbetskamrater? Jo vi skulle få sparken och söka oss efter något annat att göra. I min bransch är man lätt ersättningsbar fick jag veta av min chef, vad han dock inte vet är att om vi alla skulle gå så vet ingen hur maskinerna uppför sig, dvs att alla maskiner beter sig olika och har ett eget liv. Ni tror mig inte?

För ett tag sedan ringde en leverantör av materiel upp och undrade över en sak och då sa jag att nu går roboten så bra så att det var bara att skicka materiel, han sa då att jag skulle vara tyst så att maskinen inte hörde mig och jag sa då att den var i ett annat rum varpå han sa att de vet vad man pratar om och att de har ett eget liv, så det är inte bara hos oss som maskinerna funkar på ett udda sätt.

Så i övrigt så har miss G fyllt år, närmare bestämt 2 tjog och firade detta med et gäng vänner på ett stort fartyg som är rödmålat och trafikerar ett av våra grannländer. Jag får fira henne i helgen och det lutar åt att jag åker till henne, för Vinordic har just slagit upp sina portar på Älvsjö mässan, det är ju inte så ofta man för en billig penning får dricka hur mycket vin som helst, ;-)

Tja i övrigt så har min son varit förbi en gång sedan sist och jag hjälpte hans mor med hennes dator som hon strulat till. I övrigt har jag inte en aning om hur framtiden ser ut, har börjat att möblera lite och packa upp lite flyttlådor, fått upp ett par hyllor och scannat en del bilder.

Ha det så gott i vårsolen och klä inte av er för mycket, det är fortfarande kallt i luften. Är ni inomhus och jag är med är det en annan femma ;-)

Puss och kram ;-)

M

Inga kommentarer: