torsdag, mars 26, 2009

Ryktet om min död är betydligt överdrivet ;-)


Den bärbara datorns hårddisk samt ena minnes sloten har gett upp och jag har därför inte varit så aktiv vid den stationära dator heller. Man blir halvt handikappad när man inte har den mobila dator till hjälp, inget tittande på TV på nätet. Det är ju inte lika mysigt att sitta på en kontorsstol uppe på övervåningen i ett halvkallt rum, när man kan ligga i soffan i ett varmt vardagsrum på nedre våningen.

Annars då? Ja det har ju snöat som bara den, trots att det är vår och pelletsen har tagit slut så nu kör jag på el och det är kallt som f-n på mornarna. I morse var det bara 15 grader i hallen och jag funderar på att köpa hem ett par säckar pelllets för att kunna elda på helgerna den närmsta tiden. Jag hade brandinspektion i förra veckan och då fick jag veta att det inte skulle vara varken svårt eller dyrt att fixa kakelugnen där nere. Det var ju kul att höra, för ved har jag  gott om men kan ju som det är nu, inte elda med den. Fick också veta att min pelletsbrännare är uppgraderingsbar till 20Kw istället för de 15Kw som jag har idag. Även det enkelt och inte så dyrt, låter bra inför nästa vinter.

Har börjat med trädgårdsarbetet, beskar äppelträdet och prydnadsäppelträdet igår, tog lite på det vilda körsbärsträdet när jag ändå hade sekatören framme. Har sått tomater, paprika och lite andra roliga frön i små växthus som står på köksbordet.

Besiktningen av bilen och släpet har till slut gått igenom, det var en söt liten blondin på runt 18-19 som godkände det hela. Hela 3 tjejer jobbade i den hallen samtidigt, kul att det inte bara är griniga gubbar i den branshen längre.

Har planerat kök åt miss G och kommer att viga påsken till att döda det kök hon har nu och ska sedan på tredje dagen återuppväcka det nya köket genom handpåläggning, ja och med lite handarbete också förstås. Men luckorna och kylen kommer inte förrän veckan efter men dessa klarar hon nog att sätta dit själv.

Slutar här pga kalla fossingar och nu hägrar TV och ett glas rött, ha det och lev och må som Patrik i MNK säger ;-)
 

Inga kommentarer: