fredag, december 30, 2016

2016 ett år fyllt av äventyr och jobb.

 Hallå igen, torsdagen åkte jag bara till västra Lat Krabang, vill ju lära känna området lite bättre. Stannade vid en plantskola och passade på att äta lite lunch, menyn naturligtvis på Thai, men ordet Plamuk kan jag ju och öl kan jag beställ över hela världen. Bad att få den som gryta dvs utan ris, mycket gott och billigt.
 Tjejen skulle jobba till 4-5 på kvällen men efter att ha sett kunga installationen på TV och inget svar på Messenger vid halv åtta så gick jag till Silver Gold Garden och hälsade på och tog mig en iskall öl.
 Återvände hem och slog på TV´n och hälde upp en whisky och tittade på underhållnings TV som nu äntligen kommit tillbaka efter en månad av svartvit TV och naturprogram samt minnesbilder av kungen. Tjejen kom hem först efter midnatt.
 Pga dödsfall i familjen så fick jag lämna plats åt övriga släktingar så jag tog in på mitt vanliga hotell och bad om utsikt över marknaden, fick ett rum på 4e våningen och piccolon fick bära mina över 30 kilo upp för trapporna, stackars lille Thai kille.
 Tredje gången jag bor här, hade dessutom en gratisnatt så jag fick två nätter för en dryg hundring, alla rum ser likadana ut som jag bott i. Och på mindre än 100 meter har jag fyra livsmedelsaffärer med allt man kan önska sig, samt min marknad där jag njuter av en kall öl med kyckling ris och en soppa varje morgon.
 Världens bästa sak, en förvärmare. Tjejen gillar att duscha kallt så hon har ingen, jag älskar att duscha hett så jag stod i minst en kvart här.
 Vi åkte till Samut Prakan och tittade på detta tempel, ligger bra till om man har bil.
 Sen var det dags för att närvara vid tjejens farbrors begravning vid Wat Bang Na Nai i centrala Bangkok, han låg som de säger Lid de Parade, för allmän beskådning.
 Superstylade hus runt om detta gamla tempel, på fjärde våningen finns en trädgård med palmer, jag kunde smita iväg från begravningen då jag aldrig träffat de avlidne.
 Wat Bang Na Nai, vackert i kvällsljuset.
 Så här kommer de att sitta varje kväll i några timmar i en hel vecka och ta farväl av gubben, pratade lite med sonen som kunde rätt bra engelska.
 Stannade vid niotiden för lite middag under motorvägen på ett av tjejens favoritställen, mycket gott och väldigt billigt, runt en hundring för allt detta och då drack jag en stor öl.
 En väldigt enkel sylta med uppsyn över kockarna i fullt ljus och på vägen hem dessutom.
 Ny dag och nya upplevelser, besökte ett stort köpcentrum och där hade de en stor utställning med tavlor och statyer av den nyligen avlidne kungen.
 Åt på en lite bättre Japansk Sushirestaurang där det egentligen var fotoförbud, mycket gott, fiskspetten smälte i munnen och wasabin var stark.
 Senare efter lunchen ett kort besök på en blomstermarknad som hade allt man vill stoppa ner i en väska och ta hem.
 Hittade ett ställe på marknaden som specialiserat sig på Hibiskusar, de hade enormt stora blommor och var jättevackra.
 Vi var hemma sent på eftermiddagen så jag bad tjejen köra mig till hotellet så jag kunde duscha och byta om och medan hon var och hämtade sina föräldrar och syskon så åkte jag till den stora kvällsmarknaden i Lat Krabang.
 Någon som är sugen på gräshoppor, larver och andra insekter friterade i olja? Nä hade det varit i börja av resan så hade jag smakat, men nu ska jag ju åka hem natten efter och vill inte vara magsjuk på flyget.
 Så jag köpte ett spett med bläckfisk för 2 kronor och femtio öre som jag fick doppad i stark sås och köpte mig en kall öl i ståndet intill.
 Provade inte heller Sushi för 1:25 då jag inte vet hur mycket flickvännen planerat att vi ska äta till middag en stund senare.
 Vi, dvs tjejen jag  och hennes ena syster åt på den lokala syltan några hundra meter hemifrån. Åkte givetvis bil dit.
 Ja det vart ju en hel del som vanligt och man gick mätt från bordet och fick skjuts till hotellet.
 Sista dagen i paradiset så åkte vi till Min Buri´s gamla oxmarknad där det nu bara finns plastoxar, ja och massor av små stånd och butiker.
 Vad sägs om ett  stort fat chilli för 2:50? Synd att man inte kan fylla väskan med alla godsaker på denna marknad.
 Lunch på Sizzlers vid Mega Bangna, ta in en köttbit och få tillgång till hela buffén med soppor, sallader och efterrätter, tjejen och hennes syster tog hem köttet i en doggy bag.
 Kvällen fortsatte med begravningen och nu var även tjejens föräldrar och ena syrra med, detta var tredje kvällen tjejen var där.
 Kvällen avslutades med att vi åt middag på Koh Lantha restaurang vid Suvarnabhumi flygplatsen, ett mysigt ställe med massor att se på och bra musik, men dåligt med belysning vid borden. Middag för fem vuxna, jag tog en stor Tiger och resten, ja de drack som vanligt vatten och notan efter att ha fyllt allas magar till bredden slutade på 450 spänn.
 Ja så var den här resan nästan slut och jag checkar in med 32 kilo i väskan, tjejen åkte hem lite tidigare då hon skulle upp och jobba och jag checkade in efter midnatt.
 Fantastiskt vacker utsmyckning för att hylla den gamle kungen, så här kommer det att se ut i ett år.
 Efter 50 minuters försening och ett antal glas vin kommer man in till Uppsala resecenter vid nio på morgonen
 Ja nog fick man med sig en del presenter alltid, vart stoppad i tullen , men bara för några frågor om vart jag varit och hur länge och varför.
 Snöfritt på Stora torget men det gör inget alls när kärleksträdet är tänt.
 Rådhuset gör sig också bra så här i jultid.
 Fick ett mail från en vinklubb jag är med i, de har fixat fribiljetter till ett antal mat och vinmässor under åren och nu gick jag och vann denna fantastiska bok genom att svara på sex frågor.
 Så var det dags för årets julbord med jobbet och det på Furuviks brygga, mycket god mat men jisses vilken skral service, vi fick in våra öl först efter andra silltallriken.
Maten var dock fantastisk och det var ju nära hem till Tierp. Ha nu en fantastisk avslutning på 2016 och festa lagom så att ni inte börjar 2017 med huvudvärk ;) Puss och Kram <3 p="">

Inga kommentarer: