onsdag, april 22, 2015

Glädjens årstid är här, värmen har kommit och vi är tillbaka i gamla fabriken.

 Ja så var det då äntligen dags att flytta tillbaka till Adilsgatan och den gamla nyrenoverade fabriken.
 De 9 ton tunga maskinerna tog sin tid att få ut ur vår tillfälliga lokal, men med hjullastare och lite starka killar så gick det vägen.
 Nygamla fabriken ser så fräsch ut nu när den gamla byggnaden är borta och golvet omgjutet och nymålat. Inga lökiga plastmattor och flingade väggar, bara nytt och rent.
 Samtidigt pågår en rivning av ett gammalt tårtpapper nere vid kärlekens torg. Man ser nu igenom hela det gamla huset där jag jobbade en höst 1985.
 Kärlekens torg står det fortfarande trots att skylten var borta ett par dygn, men nu är på plats igen.
 Lilla Yoda har hittat upp i sitt katt och klösträd igen efter att ha dissat det i ett halvår.
 Hon älskar verkligen att ligga där och se på när husse tittar på TV.
 Våririsen har kommit upp och ger verkligen trädgården det där lilla extra som ger hopp om en fantastisk sommar.
 Har fått ner en del frön i jorden i helgen, dill, persilja och morötter här inne och tomater, chilli och basilika inne i köket. Snart är det dags för lite rovor och annat gott.
 På Åhléns river de allt utom pelarna, väggar och fönster krossas ochman undrar hur huset fortfarande står upp.
 Men snyggt och fräscht blir det, har ännu inte varit in, man har ju inte tid som det är nu, men snart slipper man jobba över och då ska jag väl få en liten lucka att hinna utforska min gamla arbetsplats.
 Äntligen, nu är alla tre formsprutor på plats men den enda som det arbetas på är den i mitten då robotar ska programmeras om och ingen el är kopplad på den lilla som jag ska ta över.
 Men så äntligen i morse kom det el, vatten och luft till den lilla maskinen och vi slängde över verktygen med den nya traversen kopplade upp allt och jag fick vända på mitt plockbord och kommer nu att hinna klart alla väntande ordrar som ska gå denna vecka och får minst en halv dag över att smygstarta nästa veckas ordrar.
Ett påskägg av krokusar mitt emot COOP i Tierp lite utblommat dock. Nu är bubbelpoolen på plats och nystädad och fylld med vatten och uppvärmningen igång, bubbel på flaska ligger redan i kylen, nu börjar badsäsongen. Ha det gott och ta hand om er och era nära och kära, ty livet är kort, njut medan ni kan. <3 p="">

Inga kommentarer: