onsdag, februari 10, 2016

Rekreation och återhämtning

 Efter att ha jobbar som en tok med en hel del övertid och med ta hand om farsans dödsbo så kände jag att jag behövde vila upp mig lite.
 Mellanlandade i Helsingfors och hade tid att ta två öl innan resan gick vidare mot Thailand. Kollade in Muminaffären på flygplatsen.
 Bejita kom och hämtade mig på flygplatsen och körde mig till mitt hotell, jag packade upp och duschade och bytte om för att sedan äta lunch hemma hos henne. På kvällen gjorde vi en kryssning på floden inne i Bangkok och åt en fantastisk buffé, dock var det i kallaste laget för de inhemska då det var endast 16-18 grader på kvällen.
 Åh vad jag har saknat det Thailändska köket och alla deras fantastiska råvaror, mycket fisk och skaldjur.
 En kvälls selfie vid Rama VIII bron som går över Chao Phraya floden, upplyst med färgat ljus som skiftar hela tiden.
 Heliga Rosary kyrkan, även den upplyst i färgat ljus som skiftade.
 Dagen efter åkte vi in till Bangkok för att gå på tempel safari, Wat Arun, Wat Pho, Wat Phra Kaew och efter en mycket god lunch på Sala Arun så besökte vi Golden Mount.
 Tog en sväng förbi "min" marknad som ligger mellan mitt förra och mitt nuvarande hotell, jag brukar inta min frukost där, med en medhavd öl såklart.
 Vi tog en dagsutflykt till Wat Saman Rattanaram, ett område med en massa coola statyer och fullt av marknads stånd och musik i skrälliga distiga högtalare.
 Som en stor Lotusblomma man kunde beträda med låne paraply, mot solen. På vägen därifrån med mango i magen doppad i salt och chili besökte vi ytterligare ett stort tempel efter en god  lunch.
 Ban Mai Rim Nam Restaurang i Ban Mai, Chachoengsao, en mysig liten restaurang med bra pris i ett lite slummigt område.
 Kvällen avslutades på Koh Lantaa vid flygplatsen, 3e gången jag äter här, sist var på min förra födelsedag och personalen kom ut med tårta och sjöng på Engelska och Thailändska.
 Som alltid, fantastisk mat men det kostar på det här stället och det är atmosfären man betalar för, bra underhållning och massor att titta på.
 Massor av karpfiskar och svanar i vitt, svart och svartvitt och lite gäss som simmar runt borden. Bejita har som alltid väldigt roligt på våra utflykter, så även Guitar, hennes dotter dotter.
 Proppmätta och nöjda åkte vi hem till våra respektive nattläger  för att ta oss till Pattaya dagen efter och allt vi skulle hinna se.
 Besökte det flera hundra år gamla Sanctuary of Trust, helt byggt i trä beläget på stranden i Pattaya.
 Vilket otroligt hantverk och vad med träfigurer, här kunde man stirra sig blind i timmar.
 Vi fick ut hjälmar som man skulle bära, oklart vad de skulle skydda mot, ramlar en träpjäs på drygt hundra kilo ner i huvudet så hjälper knappast hjälmen.
 Hittade ett hyfsat billigt hotell med bra rum och pool och frukost som ingick och ett bra Wifi.
 Ett besök på det Kinesiska tempel museet Viharnra Sien med massor och åter massor av statyer och ett riktigt kul och underhållande ställe.
 Näe det är inte Ewa Braun, även om man kan tro det. Här finns även en terracotta armé och man ser Buddha berget från takterrassen.
 Ja, hon är helt galen den där kvinnan jag tycker så mycket om att umgås med, mormor är inte det första man tänker på när man ser henne.
 Några av de flera hundra statyer som finns här, uppe på terrassen så finns många med strid som tema.
 Efter tempelbesöket åkte vi till Nong Nooch tropical botanical garden, som även inrymmer lite av ett zoo och en del utställningsföremål.
 Vi passerade den drogade tigern som man kan ta selfies med men då jag är emot sådant så plåtade jag denna livliga tiger istället som sprang runt och nosade på besökarna.
 Middagen intog vi på det super trendiga stället Rimpa Lapin, där borden stod tomma i högst 30 sekunder innan de torkats av och fyllts med nya gäster.
 En fantastisk utsikt hade vi och då vi inte fyllde bordet med mat så vart det inte allt för kostsamt heller, med Thailändska mått mätt.
 Lite roligt var det på måndagen då vi skulle till Khao Luangs grott tempel som min fantastiska vän Bejita inte hört talas om trots att hon jobbat som polis i området i 4 år.
 Tack vare många grupper jag följer på Fejjan så fick jag nys om denna pärla till ställe, bevakat av apor.
 Vad ger ni mig för det ljusinsläppet? Helt fantastiskt att beskåda trots att jag inte är religiös.
 Bejita och jag avbildade med min telefon.
 Min vän och favorit polis i Thailand som inte gärna vistas i solen men samtidigt tycker att det är kallt i Thailand men älskar snö.
 Åkte bergbana till toppen av Phra Nakhon Khiri historical park med ett gäng coola munkar. Köpte en keps  och 2 par solglajjor för 150 Bath, för er som inte vet hur lite det är så är det runt 37:50, dvs 12:50 styck.
 I mina nya solisar på det ställe jag brukar knycka blomskott på, en gammal loppmarknad dit ingen längre åker, förutom jag.
 Hjälpte till hemma hos Bejita med lite tapetsering och trädgårdsarbete och hittade denna drygt 7 cm långa krabat.
 Tog en promenad mitt på dagen till min marknad som då jag varit på resande fot inte varit fullt öppen, köpte tischor, bälten och strumpor till kanonpriser.
 Sista middagen tillsammans i trädgården, slutade med drygt 100 myggbett men med den goda doften av ett IKEA ljus :) Och, jag fick vin!
Min favorit snut i Thailand kunde tack vare sitt jobb följa mig hela vägen till gaten då jag skulle hem till slask och rusk. Saknar henne varje dag och den värme hon ger mig. Jaja, vad är väl en bal på slottet? Ha det så gott, för nu kommer det bara att bli slaskbilder ett par månader.

Inga kommentarer: