söndag, september 20, 2009

TunisienBon jour!
Efter att ha vaknat vid 3-tiden på morgonen och inte kunde somna om så såg jag på Xena och en del andra skräp program, åkte till jobbet och jobbade över. Åkte sedan till miss G och packade ur, sen kom farsgubben och hans donna och skjutsade oss till ARN, där vi fick se att flyget var försenat 25 minuter. Det visade sig bli längre än så och vi kom fram till hotellet vid 3-tiden på morgonen, rejält trötta. Tog en varsin stänkare och somnade för att vakna vid 7-tiden, upp och käkade frulle och tog en tur ner på playan. Sen tog vi 10.40-bussen till det sedvanliga mötet, höll på att somna flera gånger.

Miss G föreslog att vi skulle promenera tillbaks och så fick det bli, på vägen hem blev vi hungriga och stannade för att äta lunch och det kom fram ett gäng nasare. En av dem var bra på Norska/Svenska och det visade sig att han är kompis med Lotfi Ayed, sjukt 1988-1990 var jag ihop med en tjej som var bästa kompis med hans tjej. Han har till och med en videorulle i Tunisien som är min.

Efter lunchen så tog vi oss hem till hotellet för att byta om och tog sedan ett turist tåg till Medinan, där jag köpte en taklampa till sovrummet. Fick ett sjukt bra pris, hoppas bara att den håller hela vägen hem. När vi gått klart i medinan så åkte vi samma tåg hem och tog ett järn på balkongen och fräschade upp oss för att gå ut och äta middag. Vi har varit sjukt trötta hela dagen. Åt middag på La Fiesta, oxstek med grönpepparsås till miss G och oxstek med ädelostsås till mig sen en taxi hem och nannade.

Vaknade sent och gick ner för att inta frulle. Tog en taxi till Port El Kantaoui där vi förgäves försökte få tag en affär som säljer vin, öl och sprit. Gick runt i marinan och shoppade. Tog tåget tillbaka till hotellet och gick ner till stranden och åt lunch, tog ett dopp och gick hem till poolen för att bad lite i det kalla vattnet. Satte oss på balkongen och tog en virre, åt lite ost och kex för att sedan ta en bulle in till Port El Kantaoui. Där åt vi Tunisiskt på Les Emirs, det vart couscous med olika tillbehör. Tog en taxi hem och sov.

Vaknade tidigt av att vi båda hade glömt att stänga av larmet på mobilerna. Masade oss ner och åt konstig frukost för tredje dagen i rad. Fortfarande vill ingen ha våra frukostbiljetter. Bytte om till badkläder och tog oss ner till stranden, där vi låg och solade, tog en öl och badade. Vid kvart i tolv gick vi till marinan i Port El Kantaoui för att äta lunch, ta ut pengar och ÄNTLIGEN hitta affären som säljer starkvaror. Köpte två flaskor vin, 4 öl och en miniflaska med Tunisiskt brännvin gjort på fikon. Gick sedan tillbaka till våra solstolar och alla våra saker var kvar trots att vi varit borta i över tre timmar. Solade och jag badade och sen när solen gick i moln gick vi hem för lite ost och kex och Tunisikt vin, inget att rekommendera. På vägen hem från PEK regnade det lite lätt vilket inte alla av oss gillade... Tog sedan en taxi till Saloon och letade efter en hyfsad restaurang, det vart El Ons. åt riktigt gott käk och åkte sedan hem och knoppade.

Vaknade 03.30 i tron av att det regnade, gick och kissade och upptäckte att det var badrumskranen som stod på, stängde av den och gick och la mig igen, kunde inte somna om. Miss G's telefonlarm gick och jag reagerade inte mer över det, min telefon larmade också, snoozade och sedan var det dags att gå upp. Efter att ha gjort mig iordning och satt på mig armbandsuret insåg jag att vi var en timma tidiga. Packade, klädde på oss och gick och åt knasigaste frukosten hittills.

Tog en taxi till södra Sousse och köpte biljetter till Monastir med pendeltåg. Gick runt på medinan i väntan på avfärd. Väl framme i Monastir gick vi förbi allt av sevärt intresse för att ta oss till stranden. Fin strand men tyvärr inga snack bars med öl, efter att ha solat fram till lunch så gick vi vidare till marinan som var helt öde, men fick oss en lunch med en varsin sandwish och öl. Sandwishen kom med moped, men var otroligt stark och god med tonfisk, harrisa, korv och ägg bla. Tog sedan vägen förbi ett shopping center och hann med två tåget tillbaka till Sousse. Där drog vi igenom medinan igen. Miss G köpte porslin och skor och sedan gick vi mot stranden. Där råkade vi på ett par skojjare som trodde att de kunde blåsa oss på pengar. De vill ge oss 2€ mot lite fikapengar. När jag gav honom 3 Dinarer tyckte han att det var för mycket??? Ville då bara ha en halv dinar, vilket jag inte hade. Han försökte då övertyga mig om att jag hade det genom att peka i plånboken och samtidigt hålla en kartongbit över plånboken för att kunna dra ett par sedlar ur sedelfacket, haha tur att man varit med förr. Miss G och jag gick vidare och tog en öl på stranden innan vi åkte hem och handlade lite kex och gick upp på rummet och myste på balkongen.

Ja just det, miss G inflikar och säger "glöm inte att tala om att du vart erbjuden 20000 kameler och två Ferraris för mig och nekade" nej tacka fan för det, var skulle jag ha alla dem kamelerna och dessutom får jag ju inte ens in Forden i garaget. Tog sedan en taxi till La Gondole där vi tog in en plankstek i var, fick en soppa "på huset" som var mycket god. Planksteken var rätt så smaklös, som den mesta maten härnere med undantag av harrisan, vi fick dessutom ingen sås till.

Skulle ha åkt båt på förmiddagen men det öste ner. Tog en taxi till medinan och gick sedan ner till stranden. Vid tvåtiden åkte vi ut med ett "Piratskepp" för att äta och dricka så mycket vi ville samt sola och bada. Eftersom vi precis hade ätit lunch var vi inte så hungriga och det visade sig att vi bara fick två glas Coca-Cola. Det var fakirshow ombord, jag badade och sen blåste det upp och vi fick åka hem. Tog taxi till medinan och gick sen halvvägs hem i jakten på en bra restaurang, det vart en tom en vid Fritidsresors hotell. Klart godkänd sallad med bläckfisk, miss G åt en torr tonfiskpizza. Åkte sedan hem och gick till sängs.

Vaknade tidigt och tog ett bad som vanligt, åt frulle och gick ner till stranden. Solade och badade och tog en promenad till en restaurang vid stranden och åt lunch. Gick tillbaka och solade och badade och miss G fick ett stick av någonting som jag tror kan vara en manet, det svullnade upp och sved. Gick hem och duschade och gick ner till närbutiken och köpte ett par t-shirts till sönerna.

Åkte sedan in till medinan och shoppade runt lite presenter och kläder, tog sedan en taxi hem och satte oss på balkongen och försökte tömma barskåpet. Gick sedan till O'Connors pub and restaurant men det var tomt och dyrt så vi gick vidare till våran snacks bar där vi fick en buffé med vin och massor av käk. Vaknade sent och packade det mesta och sedan vart det frukost. Gick sedan iväg och shoppade det sista innan vi skulle bussas iväg till flygplatsen, där det enligt "alla" inte skulle gå att betala med TDN, vilket det gick att göra hur långt in som helst. Flög hem, landade och tog sedan tåg, pendel, tunnelbana och gud vet vart innan vi strax före midnatt kunde öppna en flaska rött och koppla av.

LÖRDAG i sverige...
parkerade om bilen och åkte sen till Farsta för att handla frukost, lunch och middag. Packade upp och såg på TV

Söndag, fixade lite hos miss G med rullgardin, tavel upphängning mm. Åkte hem och tvättade och fixade med en massa annat och packade upp, lyckades plocka med mig ett kilo kantareller på vägen.

Inga kommentarer: