söndag, november 11, 2012

Har ägnat helgen åt frosseri, gång efter annan.

 Förra helgen var jag ju kattvakt till lilla Sissimo, då hennes matte var och besökte släkten i Sundsvall. Då vi blitt bästisar och bundis så gick det väldigt bra och hon fräste aldrig som hon annars brukar göra, hon sov på strykbrädan och i gungstolen och mådde bara bra.
 Yoda tog det hela med ro och var inte lika orolig som hon brukar vara, hon låg mest uppe i det katträd som jag byggt åt Sissimo, men som hon inte använde. De lekte mycket och sprang, jagade och låg och smög på varandra.
Elen håller fortfarande på och knasar sig, som ni ser på bilden finns det ström och jag kopplade då in timern till fönsterlamporna och skulle just till att koppla in TV och dator till grenuttaget då lampan slocknat och uttaget var strömlöst.
 Allt ljus på Uppsala fortsätter hela månaden ut och man blir glad av alla människor som strömmar förbi och stannar till och njuter av spektaklet.
 Tyvärr gör ju inte mobilen rättvisa till hur vackert det är på eftermiddagarna, men visst är kyrkan vacker och Fyrisån speglar allt fint ljus så vackert.
 Mellan St Olofsbron och Upplands museumet är det också fint med all ljussättning.
 Det nya Bågenhuset vid Uppsala Travelcenter är lite coolt, man ser rakt in i alla kontor och alla färger försvinner och man ser bara gråvita toner, precis som på UKK.
 I veckan så brast en slang till hydraliken på trucken, just som pallen med gamla handtag och knoppar var på väg upp, vi fick klättra upp och lasta om allt till en ny pall. Lasse fixade sen en ny slang och efter att ha bytt slang och fyllt på ny olja så funkade den bättre än någonsin. På fredagen kom Lasse och sa att det blir öl och smörgåstårta på eftermiddagen, då jag var bilburen så fick det bli två olika tårtor och saft till det.
 Miss G och jag besökte på lördagen Mitt Kök, för att smaka på allt gott de hade att bjuda på, denna tavla byggd av lök mötte oss i entren.
 Jag fångade lite färsk fisk på mässan ;D Harr tror jag bestämt att det vart :D
 Efter att ha lyckats göra av med alla biljetter, och det är svårt, för oftast duckar vi eller så glömmer de att begära en biljett, så såg vi dessa stora kockar. Markus Aujalay och Tommy Myllymäki , jag tackade och grattulerade till deras nya stora framgångar och bägge tog i hand och tackade tillbaka. Trevliga killar det där.
På vägen hem fick jag denna bild av dagens generation och gårdagens, den som vill hänga med och se ut som alla andra. Tre av dem sitter med ett äpple men den gamle sitter med en blodapelsin :D

Inga kommentarer: