söndag, november 25, 2012

November pain.

 Så har man sett allt från Allt ljus på Uppsala, en underbar ide som får oss surmulna Upplänningar på lite bättre humör.
 Lite choklad i en BiB, tillräckligt små att rymmas på min nya Nexus 7 :D Köpte den mest för att slippa släpa runt på den bärbara som är så jävla seg, den låser upp minnet hela tiden och den lilla N7an har massor av program igång och är ändå snabb av bara satan., bästa köp av elektronik jag gjort sedan HTC One X :D
 Åkte till Miss G för att kolla in lite hur det ser ut nu inför jul, skulle bla köpa smör på NK efter att ha läst ett test som Edward Blom och hans fru Gunilla gjort med några vänner.
 Alltid kul att se skyltningen på NK, även om den var väldigt tam i år. Hela temat gick i gamla svenska barnböcker.
 Gillade dock detta bokfår som rörde på sig bland regnande bokstäver som dock bildade ord på papper.
 På väg från NK till Gamla stans julmarknad passerar man politikernas högborg, en mycket vacker byggnad som finns på miljarder av Japaners SD-kort.
 I hörnet sitter en liten tiggarräv som inte många tänker på eller ser.
 Rosenbad sett från andra sidan promenaden, snart framme vid stortorget i gamla stan.
 Här ser man Svenska Akademiens högborg samt pumpen som dock snålar med vatten till de törstiga som istället fick dricka glögg.
 Mycket korv, näver, stickat och täljt som det brukar vara. Miss G lade vantarna på 3 korvar för en hundring och jag fastnade för lite torkat renkött och rökt renhjärta för dryga hundringen.
 De flesta på marknaden talade inte vårt modersmål, mest italienare och spanjorer men dock gott om annat folk också.
 Påkostad utsmyckning av en dörr på väg ner mot någonstans att få sig en bit lunch.Visade sig vara svårt att få i sig något hyffsat ätbart till ett bra pris en helg.
 Det fick bli Sally´s med en mycket god kycklingpasta och ett glas rött. Mycket gott och proppmätta lämnade vi gamla stan.
 Gamla stan är vackert vilken tid som helst på dygnet men synnerligen i skymningsljus, nu hem till Globen för lite r n r.
Inredning i Globen shopping center. Vi köpte lite färsk lax som bakades i ugnen med lite pärer, sås och sallad medan vi såg på Så mycket bättre.

Inga kommentarer: