tisdag, juli 26, 2016

Resan tillbaka till Bangkok

 Vaknade tidigt och packade ihop mina prylar och tog en promenad i området för att se lite var jag var. Vart hämtad strax efter 10 av Benja och en av hennes systrar, efter en stunds resa så skulle vi tydligen stanna för att be, ja inte jag då.
 Efter några timmar närmade vi oss Phetchaburi och åkte då in i en förort till ett Chinatown för att få i oss lite lunch. Vi åt Pad Thai och delade på en cola och lite vatten, det gick loss på 70 spänn för oss 3.
 Ett skepp kommer lastat med Durian. Stinkfrukten som jag nu smakat i torkad variant, mycket god, ska prova den som färsk trots att den stinker anus.
 Spegel, spegel på vägen där, säg mig vem som ser flest medtrafikanter.
 En timme innan vi nått södra Bangkok kom det en skur på runt en halvtimma och så var vägarna fulla av vatten. Benja var tvungen att tidigt nästa morgon ta sig till jobbet i Korat så jag tog in på hotell, gjorde en sökning runt flygplatsen och hittade ett för 90 spänn för 3 nätter inklusive frukost, tog dock mitt gamla vanliga ställe vid min marknad, för 400 spänn.
 Lite smått och gott att ta med hem som jag hittade i min lokala butik.
 Mitt rum på Silver Gold Hotel i Lat Krabang
 Röd Frangipani strax efter regn

 Ett av mina lokal hak där man får kanon käk för en spottstyver, kursen på den Thailändska Bathen är ungefär 1/4 så den dyraste rätten ligger på runt 12.50 SEK
Passade på att gå över till mitt tidigare hotells restaurang för en god lunch med utsikt över Wat Polmanee och det passerade ett par longtail båtar.
 Ja äntligen har de bestämt att detta kabel härveri skall grävas ner och inte störa utsikten.
 Ni som förvarar era ägg i kylen, kolla. I Thailand är det 30-40 grader och de förvarar sina ägg ute i värmen och ingen lider av det ;)
 Detta kan man dock lida av då Durian luktar fruktansvärt illa ibland och därför ofta är förbjudet att ta med in på hotell.
 Eftersom Benja jobbade så ringde hon upp en gammal god vän, som jag träffat tidigare ett par gånger och hon  tog mig med ut på middag i stan så jag hade sällskap under kvällen, hon fick köra 16 mil för att vara mitt sällskap den kvällen och då kan hon väldigt lite engelska, vilken kompis.
 Vi åt middag på ett litet ställe med musikunderhållning och åt gott och jag fick ett par öl, hon körde så hon fick hålla sig till juice.
 Fisk under grillning på stället.
 Morgonen efter tog jag med mig en öl ur kylen och gick till mitt stamställe på marknaden för att få lite kyckling, ris och soppa för 7:50 SEK
 Älskar det här stället, så fantastiskt god mat för nästan inga pengar alls.
 Efter frukosten så gick jag förbi marknadens frisersalong där en äldre dam fick sin frisyr fixad.
 På bordet stod denna lilla krabat, ser ut som en lite ekorre eller liknande. Den hade lite tyg att gosa med och en tomat att äta på annars var den bara i sin bur i värmen.
 Min vän Jim hämtade upp mig på morgonen och vi åkte inte till hennes hemstad som Benja sagt utan till det tempel som jag önskat se som ligger strax väster om Bangkok. Vi passerade då flygplatsen och runt den finns en blå asfalterad väg avsedd för cyklister och den är 23 kilometer lång och heter Sky Lane, de har tom en egen parkering för hundratals bilar i anslutning.
 Blir alltid lika glad då jag ser den 3 hövdade elefanten vid utfarten av Bangkok, det betyder att jag är på väg någonstans.
 Närmar oss Kanchanaphisek bron på Rama II road som man måste över för att nå andra sidan av folden Chao Praya.
 Lastbilschaffisarna är stolta över sina bilar och smyckar dem gärna.
 Och varje stad smyckar sina entréer så att man vet när man är inne i stan.
 Ytterligare en stolt chaffis.
Och hur ser era lyktstolpar ut i er stad? Ja här får jag ta en paus och kommer lägga upp det sista från resan innan helgen, för då ska jag till Stockholm och se Pride paraden och se den Thailändska festivalen i Kungsan.

Inga kommentarer: