tisdag, april 25, 2017

Oj oj oj vilken resa från 36+ till -6 och lappmögel samtidigt som körsbärsträden blommar i Kungsan.

 Qatar Airlines, vilket fantastiskt bolag, trevlig personal som hela tiden kommer med vin och stänkare, hann se senaste Star Wars filmen på vägen till Thailand, mellanlandade i Doha i en knapp timme så det var bara att kliva på nästa flyg och ta ett glas och somna in för att vakna och få lite frulle innan landning i BKK.dock vart vi fördröjda i nästan en timme så jag hann se klart min nästa SiFi-rulle innan det var dags att fixa nytt telefonkort.
 Efter att ha lämnat av väskorna så gick jag till min frisör, men han var tydligen ledig så jag fick se mig om efter ett annat ställe att ansa frisyren. I den 36 gradiga värmen passade traktens ungar på att svalka sig på trottoaren.
 Fick vänta en halvtimme men sedan var det min tur, inte samma super behandling som jag får hos min vanliga frisör och lite dyrare, men helt OK!
 Vi åkte till Mega Bangna för att shoppa och äta middag på Fuji. På ett ställe hade de köp en skjorta och få en på köpet och priserna var riktigt låga.
 Dagen efter skulle vi till Hua Hin, men den lilla söta sa att vi skulle upp till Nakhon Pathom för att titta på de rosa träden som jag tipsat henne om att hon kunde åka och titta på, vilket hon gjorde med sin bästis, när vi kom dit var det helt utblommat, bara 2 dagar senare. Men det fanns gott om vackra träd längs hela vägen ner till Hua Hin.
 Som vanligt så övernattade vi på My Way Hotel, ett fantastiskt trevligt ställe för en billig penning.
 Jag hade lagt in en begäran om att få besöka Ta Kiab och se området runt omkring och det var en upplevelse med ett par hundra apor.
 Morgonen efter införlivades en annan önskan från min sida, att se den svarta Buddhan som visade sig inte ha en snabb väg från Hua Hin, vi var tvugna attta oss dit via bergen.
 Fortsatte mot Bang Saphan och åt en fantastisk lunch strax innan slutmålet, för min del en sötsur sås med bläckfisk.
 Vi tog även in ett gäng andra rätter som här lite krabba.
 Väl framme i Bang Saphan så tog jag in på The Win Hotel, där jag bott en gång tidigare. Ett OK hotell men inte mer.
 Middag med hela stora släkten, tjejens syskon och respektive samt barn och barnbarn och även mor och far, lite öl och mat också.
 Vaknade tidigt och tog mig en långpromenad till den södra delen av stan, man ser mycket konstigt för oss västerlänningar på vägen.
 Önskar att jag kunde få med mig lite av denna buske nästa gång, hade inga verktyg på mig denna morgon.
 Ko Thalu, en ö som vi skulle besöka lite senare för att ligga i vattnet och snorkla lite., strax efter denna skylt kände jag igen mig från ett tidigare besök och valde att vända hem till hotellet.
 Väl hemma så tog jag in en öl och hann nästan dricka halva då sötnosenkom för att hämta upp mig.
 Så fick jag äntligen bada i havet vid favoritstranden i Bang Saphan, hann med tre svängar under en lunch.
 Thailands svar på surströmming som bara finns med för att ge en sur och salt smak till salladen, jag var den enda som åt av fisken.
 Det vart lite friterade räkor också, med honungssås.
 Hela familjen/släkten utom föräldrarna, på väg till båten för att åka till Ko Thalu.
 På plats vid The key hole vid norra Ko Thalu.
 Efter snorkling i en dryg timme så kom man ombord och fick en öl av en av brorsorna, uppskattat.
Besökte en av marknaderna på kvällen, här med lite friterade insekter, smakade helt OK :)

Inga kommentarer: