onsdag, maj 03, 2017

I den härliga vår, äntligen lite värme!

 För ett år sedan stod här ett slitet gammalt hyreshus och ett par gamla villor, nu är det snart dags för några lyckliga människor att flytta in i centralaste Tierp.
 Förr fanns det Thai öl på systembolaget i Tierp, men så helt plötsligt försvann det för några månader sedan. Jag vart så glad att se att de tagit in den igen, mycket pga att Thai restaurangen bytt ägare och fått fullständiga rättigheter och att många kunder, däribland jag, klagat på att de inte fanns Leo att köpa.
 Vilken jävla årstid, man fryser arselet av sig på morgonen och svettas som i helvetet på eftermiddagen, det går inte att klä sig för ett sådant väder.
 Asien takeaway som är öppet alla dagar utom måndagar har inte haft någon konkurrens av Tierps Grill som stod nästgårds, men nu har den bytt namn till vad jag tror ska vara Vietnams Kök.
 Man får ju ta med sig en flaska alkohol till Thailand, så jag tog en till mig, en till familjen och en dunk vin för då får man en bra kartong att packa ömtåliga saker i, ja och så lite vin att njuta av på kvällarna i värmen. Tycker jag fick ett bra pris på denna resa.
 Vi som växt upp i Uppsala vet vad detta betyder, men det kommer många som är helt lost och behöver vägledning, jag vaknade tidigt och drog in till stan för att se lite av forsränningen.
 Detta är våra soptunnor, som man ska slänga sina tomma flaskor och annat skräp i, lite roligare utseende än de svarta.
 Jag passerade Gamla torget vid 9:45 och det var redan fullt av folk på plats för att se forsränningen.
 Flottarna ska vara byggda av cellplast och får inte ha några vassa delar som man kan skada sig på, ofta har de roliga politiska vitsar och driver med samtiden, manskapet ombord alkotestas och får inte dricka före start.
 Möss i ost, Pandor, Yoda och Påfågel, det var mycket att välja bland.
 Efter två vattenfall av låg nivå så samlas alla farkoster upp och det finns hela tiden dykare i ån för att se till att ingen drunknar. Åkdonen tas upp av en kran och läggs i en container.
 Hade  tre timmar att döda så jag gick till Unico för att tina mina fingrar som var rejält kalla, tog in bakad potatis med skagenröra och ett glas vin.
 Kom upp till Slottsbacken strax efter 14-tiden och där var det gott om plats, passade på att ta lite bilder på omgivningen.
 Här en snygg kille i sina bästa år och en klockstapel med flera hundra år  på plats vid slottet.
 Gustav Wasa gillade ju inte kyrkan så han såg till att rikta kanonerna mot Domkyrkan som ett varningens finger.
 Strax dags för rektor att lyfta mössan och hälsa våren välkommen. Nu var det betydligt fler på plats.
 Efter att ha lyssnat på Orphei Drängar och en del tal så var det dags att bege sig hemåt, jag visste att jag inte var den enda som hade den tanken.
 Passerade soptunnorna vid stationen och hörde att de spelade studentsången, eller Längtan till landet som den egentligen heter.
 2 Maj och dags att ta sig till jobbet, här runt 6:30 och småkyligt.
 Men grannen till jobbet har ett fint litet körsbärsträd som nu precis börjat spricka ut i blom.
Och min matlåda fick vila i kylskåpet då vår muslim på jobbet tagit med Falafel till alla i flera dagar, underbar mat och vegetarisk. Kan ju vara bra inför Beach 2017 :D

Inga kommentarer: