tisdag, maj 11, 2021

Och där kom sommarvärmen.

 

Idag är ingen vanlig dag, min fru har fått sitt personnummer så nu kan vi gå vidare med försäkringskassan, skaffa bankkonto mm.
Idag skulle min far ha fyllt 82 men han dog en kvart innan han skulle fyllt 76, fuck cancer.
I Uppsala har Magnoliaträden slagit ut och lyser med sina vita blommor längs hela spårområdet.
Min fru har tagit tag i trädgården och börjar med att städa efter kabeldragarna som grävde upp en massa sten då de grävde ner fiber på tomten, sen har hon tagit bort fjolårsgräs växter och ogräs och förberett för en kommande sommar.
I söndags tog vi en långpromenad i köpingens ytterkanter och fick nästan ihop 10000 steg, jag tog en liten extra lov med soporna och fick ihop de sista stegen.
Hon trivs med att promenera i trakterna.
Hennes virkning av små blommor har satt igång på allvar då hon fått beställning av en av mina vänner så jag fick åka in till Uppsala och köpa garn.
Hon har dessutom städat upp i uterummet och gjort ren grillen så nu är grillsäsongen igång och jag har en stund med Fantomen och ett glas vin på helgerna.
Nya blommor som jag glömt bort att jag satt lökar av har börjat dyka upp lite här och var, här en liten minivariant.
Mormors hibiskus har efter en dryg vecka med halvt utslagen knopp äntligen slagit ut efter att min fru flyttat ner alla hibiskusar från övervåningen till det nystädade skräprummet, där hon sitter och virkar på mornarna för att inte väcka mig.

Inga kommentarer: