måndag, augusti 13, 2012

Så var OS 2012 över...

Jaha, då återgår vi till vardagen och lämnar alla 4:e platser och missade medaljer bakom oss och efter 17 dagars ständigt fluktande på SVT så får det väl bli gamla 4:an igen då. Slutresultat 1 guld, 4 silver och 3 brons.
 Dagarna och kvällarna blir mörkare och svalare och vi går nu mot hösten, kan bara inte minnas att vi hade någon sommar, förutom de två dagar som Miss G och jag spenderade i tält på Åland och Gräddö.
 I veckan som gått har jag börjat sätta upp det nya värmesystemet, dvs luftvärmepumpen har kommit upp på utsidan av källaren, inomhusdelen har kommit upp i pannrummet och rören mellan dem har bockats till och kommit på plats, dock inte anslutna ännu. Man hinner inte mycket men dock en del på den timma/timma och en halv man har på sig då man kommer hem från jobbet.
 När man sen kommer in och fixar lite käk, gosar med katten och ser på TV och kollar upp Internetsajterna man brukar hänga på, tar ett glas vin och bara kopplar av, då känns det skönt att ha åstadkommit allt det där som måste bli klart innan vintern.
 Den nya pumpen ska klara av att hålla huset varmt med bara el, från 1-2,8 kW mot min nuvarande panna som drar 9kW och så har jag hämtat massor av ved på jobbet, en massa virke från förra seklet. Så tillsammans så ska de hålla huset varmare än tidigare vintrar då det endast varit 6 grader i köket.
 Tydligen så har det varit ett bra bärår då det regnat mycket men trots allt varit varmt, har hur mycket röda vinbär som helst men inte så mycket av de andra bären. Hyfsat med krusbär men lite svarta vinbär och hallon.
 Funderar på att flytta alla bärbuskar upp till den övre delen av tomten och plana ut gräsmattan på den nedre delen för att göra det enklare att klippa och samtidigt flytta lite saker i nedre rabatterna för att bli av med en del ogräs och samtidigt få till en snygg och lättskött rabatt.
 Vet inte var jag ska placera denna ståtliga tistel som varje år blommar så vackert och drar till sig massor av humlor och getingar, måste ta mig en funderare på denna. Har en del träd som behöver fällas, en del som behöver kortas av och en del som bara behöver trimmas.
 I helgen åt vi kräftor och Miss G är ju inte något älskare av att suga och smacka på kräftben och klor utan går direkt på stjärten och vill då ha västerbottenostpaj till det hela, vi var runt till alla fyra affärer i Tierp för att köpa paj, fick återbesöka alla affärer igen då ingen hade paj och alla utom Konsum hade sålt slut på västerbottenost. Jag lyckades dock få fram en synnerligen god paj med ett recept från baksidan av kräftpaketet.
 Idag har jag tagit det lugnt och bara varit ute i den lilla sol som vågade visa sig och skruvat lite på altanen, nu är det bara sex golvbrädor kvar och sen lite staket runt det hela så är det klart.
Firade det hela med en öl i solen och en mycket hårig katt som bara ville gosa och bli av med allt löshår, men bättre att hon blir av med det ute än inne :D Näe om man skulle ta och få sig lite skönhetssömn, puss och kram och sov gott.
M

Inga kommentarer: