onsdag, oktober 21, 2015

Thailand del 2

 Vaknade tidigt och tog en promenad till den övergivna parken ett par kvarter västerut, här har det nog festats en del men nu är det helt öde.
 Här finns gott om vackra blommor och buskar, som ingen skött om eller beskurit, tur att det regnar lite då och då så att de får näring och vatten.
 Snodde med mig en del skott, tyvärr helt fel årstid men jag tar en chansning och sätter en del skott i vatten och en del i närande jord.
 Efter promenaden åt jag lite frukost på den lokala marknaden utanför hotellet, friterad/stekt kyckling med ris och soppa för 30 Bath dvs 7:50 SEK. Vart sedan upphämtad för vidare färd mot Pattaya.
 Naturligtvis leta mina guider upp en av stans bästa ställen att äta lunch på, med havet som utsikt och massor av havets läckerheter på faten. Detta var råa krabbor med ett genomskinligt kött.
 Röd curry med räkor, färsk krabba, krabbsallad, bläckfisksallad och en del annat gott som dippsåser och ris, jag tog naturligtvis en öl eller två till maten.
 Maten är ju inte bara god för gommen, den är vacker för ögat och snäll mot plånboken också.
 Lite norr om stan ligger Buddah berget och det var såklart värt ett besök innan vi åkte ner till stranden för att sätta oss och chilla lite och invänta solnedgången med en del gott att äta och dricka.
 När det väl var dags att rulla in mot stan och piren hade solen gått ner och det var inte svårt att se var man var någonstans.
 Walking street är en gata för kanske inte så snälla flickor och pojkar men här finns naturligtvisockså färska råvaror och bra mat, vi kom ju direkt från bordet så vi åt inget och klockan var närmre midnatt.
 Här finns verkligen allt manvill ha och inte vill ha eller se eller höra, var nästan döv då vi kom ut därifråm.
 Enkelt för fulla turister att få sin första fylle gaddning också.
 Ja här stod verkligen friheten högt på listan, allt fanns att köpa för pengar om man var sugen.
 Frukost på marknaden för hela 35 Bath innan avfärd till Bangpoo, åt naturligtvis lunch innan och fyllde på mitt AIS Simkort med 3 Gb mer surf.
 Vi anlände lite sent, det här kräver minst en heldag om man ska hinna se och njuta av allt. Vi fick klara av det på en och en halv timma.
 Gott om vackra byggnader och fina tempel bland kanaler och små sjöar.
 Eller vad sägs om ett tempel omringat av en fisk?
 Vi hade tur med vädret men nu började solen gå ner och det var dags att hitta ett bra ställe att äta på.
 Restaurang Balkong Havet i Samut Prakan med en fantastisk utsikt över havet och en trevlig atmosfär och enormt god mat.
 Fick in något som kallas Blood cookies, tror att ett dåligt översättnings program ligger bakom detta, men såg att de hette lika på flera andra ställen. Det är små snäckorsom lämnarefter sig en röd sås som ser ut som blod.
 Lämningarna efter två vuxna och ett barnbarn, de med fruktjuice drinkar och jag med två öl och fantastiskt god mat, fin miljö och bra service på ett av de finare ställena slutade på runt 350 SEK.
Avslutade kvällen med en öl och lite kvällsläsning med TV´n igåmg  dock är alla kanaler på Thailändska. Ha det gott allihop.

Inga kommentarer: