onsdag, december 04, 2019

Första advent avklarad.

 I november nästan varje år så sker Allt ljus på Uppsala, i år blev det av i drygt två veckor. Här en bild på ljusspelet på Helga trefaldighets kyrka.
 Uppsala domkyrka genomgår en renovering av tornens topprydnader och vi får se bilder från när det gjorts tidigare.
 Valvgatan är upplyst och blöt an novemberregn.
 Ett solfritt Uppsala, Växjö hade tre timmar sol detta år i november, mot normala 45 timmar.
 Men Åhléns har fått en fin julskyltning i år, mycket form och färg.
 Kommer hem till Tierp och ser dessa oöppnade burkar med hål i sidorna, tragiskt. Plåten har blivit så tunn att det lätt går hål på burkarna i de väskor man släpar hem dem i, har hänt mig med några burkar öl då man varit på kryssning.
 Årets Beaujolais Nouveau var riktigt god och som vanligt lägger jag en till arkivet nere i vinkällaren, allt sedan jag började med den seden 1992.
 Rulltrapporna i Uppsala resecentrum har krånglat lite efter översvämningen för ett tag sedan och nu ska de bytas ut till nya trappor.
 Kung Bore var förbi och pissade sitt gubbslem på marken, det vart runt två decimeter helt i onödan och kallt blev det.
 Eddaspången fick tillbaka sitt fina röda ljus förra fredagen, kul, det var länge sedan jag såg den i rött sken.
 Och Kärlekens träd på Stora torget (kärlekens torg) är åter uppe och turister och andra fotograferar sig vid det.
 Yoda börjar bli gammal och gnällig och håller sig mer och mer i närheten av mig och gärna där det är varmt.
 Min fjäderhibiskus slog ut och blommade i hela tre dagar.
 Och så var årets Gävlebocken invigd med pompa och ståt av Radio Roger och Charlotte Pirelli, får se om den klarar sig i år.
 Fjäderhibiskus i lätt rosa/rött min favorit, finns enligt min mor i denna färg och rött eller gult och vi har gott om dem nere i Thailand, men jag har svårt att få mina tjuvskott att klara sig.
 Kommer hem och tycker att det är lite småkyligt inomhus, ja det var ju ovanligt kallt ute men ändå! Det visade sig att pelletsskruven var full av sågspån och inte orkade transporter pelletsen upp till pannan.
 När jag demonterade skruven för att rensa den så lossnade anslutningsdelen och en m3 pellets rann ut på golvet, detta kommer att ta veckor att åtgärda. Har tur med vädret och kör nu på luftvärmepumpen, men får nöja mig med en ljummen dusch på högst 3 minuter på morgonen.
Kallade en fascistisk kärring för att vara slut i en tråd som hon inte var inbjuden till och vart avstängd från Facebook i en månad, så nu kan jag inte svara på någonting på Facebook eller Messenger, SD har verkligen lyckats att kuva det Svenska folket, fy fan vad lågt de jobbar, ska med glädje jobba på deras vis när jag släpps fri. Gerillakriget har snart börjat och de ska alla portas från Internet! Satans avskum är vad de är, de drar sig inte för något och sprider sina lögner på hittepå sidor som folk inte fattar att de inte har med sanningen att göra, ty svenskarna har blivit så jävla korkade och lata att de inte orkar göra en faktakoll.Vi har aldrig haft det så bra som vi har det nu och ändå skriks det om systemkollaps.

Inga kommentarer: