måndag, mars 08, 2010

På väg hem från jobbet och på väg till konsum så gick jag över ett övergångställe och där var så halt att jag tappade fotfästet, lyckades parera för att sedan försiktigt ta ett nytt trevande steg och tappade fästet igen och föll över mina egna ben, lyckades inte resa mig igen och kunde konstatera att en av fötterna pekeda ut från kroppen på ett mycket konstigt sätt. Det stannade bilar omedelbart och en kille från Nåntuna i Uppsala ringde direkt till SOS Alarm och innan det hade gått 10 minuter så hade ambulansförarna rättat till min fot och körde mig sen till Ackis.

Där vart jag kvar en stund innan jag fick ett provisoriskt gipsbandage och röntgades, fick mängder av smärtstillande och vaknade sen på lördagen med otroliga smärtor. Senare på eftermiddagen så skulle de operera mig i cirka 75 minuter, det tog drygt 150 och jag var vaken mest hela tiden. Efter uppvaknandet så pirrade det i hela kroppen och när jag var tillräckligt vaken så fick jag komma tillbaks till avdelningen.

Sov så gott som ingenting och drogerna hjälpte så gott som inte alls, men somnade på morgonkvisten och på söndagen efter att vi fått reda på att en av våra rumskamrater gått till de sälla jaktmarkerna, så såg vi på vasaloppet. Vid 23-tiden vart jag kallad till röntgen och när jag kom tillbaks så sov allihop.

Söndag morgon fick jag besked att det var dags at klippa upp gipset efter operationen dvs det andra gipset, och när foten var tvättad så fick jag en special stövel som jag ska ha istället för gips men jag får inte belasta foten med mer än 5 kilo på 8 veckor och måste gymnastisera foten varje timma jag inte har stöveln på.

Jaja, har ni funderingar på att bryta tibia eller fibula eller bägge som jag gjort så kan jag inte rekommendera detta då det gör omänskligt ont. Har dock hört att de drygt 15 titanskruvarna jag har i foten inte ska ge utslag på arlanda, så undrar jag om vapen av titan, hmmm kanske kan vara nåt, haha.

Ha det gott, själv ska jag peta i mig två olika tabletter av morfin och en dubbel Alvedon och vid åtta i kväll så ska jag ta en spruta i magen mot blodproppar detta ska pågå i minst två veckor och sen ska jag trappa ner på drogerna och sluta med sprutorna.

Peace out
M

2 kommentarer:

Nicke sa...

ahhh, de såg lite läskigt ut de här!

Vi på jobbet ska nog hanka oss fram tills du kan komma tillbaka, antar att du oxå har lite hankande framåt att göra ett tag nu.

Hoppas de inte gör alltför ont och du får lite tid att njuta av "ledigheten" nu när de finns droget att tillgå :)

Ta hand om dig bäst du kan och krya på dig.

//Nicke

Garden Invader sa...

Det läskigaste var att se foten då den pekade bakåt åt helt fel håll innan ambulanskillarna drog den åt rätt håll.

Sen har jag fått en Storm Trooper känga att ha foten i, en sån som Peter hade. Men eftersom skruvarna i foten och sömmarna i skinnet inte läkt än så blöder det en hel del och man får lägga om svidande sår hela tiden, mindre roligt.

Går på 2 olika morfiner och Alvedon så djupsmärtan är borta men svedan finns där hela tiden.

Skall passa på att bli ompysslad och plöja igenom en massa film de ögonblick man är vaken, sover sjukt mycket av morfinet.

Ha det bäst, kommer in när jag ine blöder igenom längre och har motionerat foten enligt sjukhus gymnastiken.

Ska lägga upp röntgenbilderna när jag klarar av att ta mig upp på övervånigen, kan dröja.
//Magnus