tisdag, juni 30, 2015

Så har jag kommit till ännu ett avslut i livet.

 Mina Aklejor blommar bland allt ogräs, var rädd för att de skulle kvävas av tistlar och annat otyg, har inte riktigt fått tid över för trädgården i år.
 Äntligen lite lugnare på jobbet, vi har kommit ikapp och jobbar inte längre övertid så snart ska jag kunna lägga lite tid på hemmet också.
 I lördags var det dags att sprida askan av min far och på den plats han önskade, men med gälland regler så fick det bli på den plats där jag ofta åkte ut och drog upp en torsk eller två medan resten av familjen låg på klipporna och solade och badade. Visade sig att det samtidigt var Rådmansödagen och gott om knallar var på plats.
 Det regnade mellan Norrtälje och Södersvik, men efter en gofika med mini Pavlovor som tilltugg så åkte vi till Gräddö brygga för att invänta båten som skulle ta oss ut till Lidöfjärden där tillstånd givits att sprida farsans aska.
 Under väntan med fika så sprack molnen upp och solen klev fram och Gräddö visade upp sin finaste sida. Birgitta som är kusin med farsan Svenska familj var representant för den delan av "släkten".
 Farsans särbo och livskamrat sedan mycket länge och jag valde att göra oss av med gubben till hälften var.
 Och där återgick farsan till det eviga kretsloppet, precis så som han önskade, ingen grav och inget spill utan 100% tillbaka.
 Hittade denna bild tagen sommaren 1974, tagen i Finland på faster Seijas sommarställe. Hon gick vidare i cancer för drygt 5 år sedan och nu var det farsans tid att lämna in
Kvarnudden och Koviken, så många gånger jag badat där och lagt ålrev med morfar Gunnar, en av mina favoritplatser på jorden.
Efter att ha tömt farsans lägenhet på allt junk han samlat på sig och ett stort antal tattarlass så kunde jag i söndags äntligen unna mig ett dopp i hot tuben och ta mig en god Leo och i oktober så ska det bli många fler och semester. Har plockat ut en hel vecka som jag ska tillbringa i och runt BKK med min egen guide som lovat att visa mig det bästa staden och landet har att erbjuda. Ha det gott vänner och släkt, och om du läser detta bror, glöm inte att besöka Allesverloren i SA!

Inga kommentarer: